Logo Wijnen Vanassche

Champagne - Finesse, heerlijkheid met een zuchtje. Royale bubbels.

De naam “Champagne” is inmiddels wereldwijd bekend, maar deze bekendheid is niet van de ene dag op de andere ontstaan. De geschiedenis van Champagne beslaat meerdere eeuwen en is doorspekt met talrijke perikelen.

Een lange weg

Het begint allemaal met een streek, een “terroir”, die zo bijzonder was dat hij wording zou geven aan de meest originele wijn die men zich kon voorstellen, en dit dankzij het talent van mensen die het delicate karakter ervan tot uitdrukking wisten te brengen en deze verder te sublimeren door middel van bubbels. Dit originele kenmerk werd heel snel bekend, ook hier dankzij de inzet van pioniers die deze uitzonderlijke wijn voorstelden aan enthousiaste liefhebbers wereldwijd. 

De kracht van een mythe

Aan het begin van de 20ste eeuw was Champagne reeds een mythe. De mensen uit de Champagnestreek besloten de wijn te beschermen door een strikt afgebakend gebied te bepalen met gemeenschappelijke regels voor de productie. Dit initiatief werd beloond met de erkenning van de Gecontroleerde Oorsprongsbenaming (AOC) Champagne. Sindsdien werken wijnboeren en Champagnehuizen nauw met elkaar samen en zetten ze alles in het werk om deze erfenis verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk mensen te laten delen in de waarden van hun prestigieuze benaming.