Logo Wijnen Vanassche

Glazen

De essentie van degusteren.

Wijnen Vanassche is trotse verdeler van de Sydonios wijnglazen, volgens ons de meest unieke wijnglazen en karaffen die er bestaan. De Sydonios wijnglazen en karaffen worden met de grootste finesse en volgens eeuwenoude traditie in één stuk mond geblazen door de meesterglasblazers van Bohême. Zij slaagden erin om de essentie van wijn degusteren, terug te brengen tot slechts 3 reeksen. De “Terroir en -Racine” reeks voor het fijnste glaswerk. De “Reverse” reeks voor hun karaffen. Zie ook www.sydonios.be 

 

Reeks Racine

l'Universel, een universeel glas voor Bourgogne, Champagne, wit en zoete wijnen.

l' Esthète, voor krachtige rode wijnen met fijne tannine.

Le Subtil, voor de fijnste rode wijnen met delicate aroma’s.

Reeks Terroir

Empreinte, voor witte minerale wijnen, vitaal en puur.

Le Méridional, krachtige rode wijnen met veel body en power.

Septentrional, hier komen “cool-climate” wijnen het meeste tot hun recht.

Reeks Reverse

l’Esthète, perfecte verhoudingen voor een ideaal contactoppervlak voor gestructureerde en krachtige wijnen.

l’Universel, net als bij het universele glas zijn de rondingen van deze karaf ontworpen voor champagnes, witte en rode wijnen met een fijne structuur. Met zijn strak design en smalle diameter is de handgreep voor serveren ideaal. De karaf is zo ontworpen dat hij in een koelkastdeur past.

"Enkele jaren terug bezocht ik enkele châteaux om er hun heerlijke wijnen te degusteren. Telkens opnieuw verbaasde ik me over de kwaliteit van de glazen waarin we die uitzonderlijke wijnen gepresenteerd kregen. In de negatieve zin. Zo'n banaal wijnglas voor zo'n topwijn, echt een afknapper voor een degustatie. Tot ik op het einde van mijn wijntour in Bordeaux, terecht kwam op Château Belgrave . Hier kon ik voor het eerst Grand Cru's degusteren uit een Sydonios glas. Zo'n licht en uniek glas, hier was ik helemaal weg van! Het was dan ook geen toeval dat de eigenaar van Sydonios op hetzelfde moment aanwezig was op het domein. Van het een kwam het ander. Wijnen Vanassche werd trotse verdeler van de Sydonios wijnglazen en ondertussen ook -karaffen." (Ward Vanassche)

Volgens een precieze verhouding

De Sydonios glazen zijn het resultaat van een wetenschappelijk project waarbij 100 professionals van over de hele wereld de belangrijkste parameters voor een geslaagde wijndegustatie analyseerden. Hét belangrijkste bleek de verhouding tussen de maximale diameter van het glas en de diameter van de opening. Dit inzicht liet Sydonios toe om de essentie van wijn degusteren, terug te brengen tot slechts 3 collecties.

Vederlicht

Door het glas in één stuk en met de mond te blazen, slagen de glasblazers erin om een vederlicht glas te creëren. Alle glazen worden afzonderlijk gecontroleerd op het einde van het proces opdat de verhoudingen optimaal worden gerespecteerd voor een ideale degustatie.