Frederic Leydet doet vrijwel alles op zijn kleine landgoed, gelegen op 1.5 km van Château Cheval Blanc. Hij bewerkt 8,5 hectare in Saint-Emilion en hetzelfde in Pomerol. Hij is geleidelijk teruggekeerd naar biologische wijnbouw (voltooid in 2015). Hij kent zijn wijngaarden door en door en past bladverdunning en groene oogst toe in de wijngaard om de druiven in optimale/gecontroleerde omstandigheden te laten rijpen. De cuvaison (weken en fermenteren) duurt vier tot vijf weken. (fermentatie in beton voor de Saint-Emilion, gisting in roestvrij staal voor de Pomerol). De wijnen rijpen in barrique, ongeveer een derde nieuwe eik, alle vaten licht tot medium gebrand en dus een lichte toets van toast. Om versheid, fruitigheid en frisheid van de wijn te behouden, kiest hij ervoor om de wijn op zijn droesem te laten rijpen. Hij filtert zijn wijnen niet. Als gevolg hiervan is decanteren van zijn wijnen ten zeerste aan te bevelen.