Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Mas de Cadenet - Côtes de Provence

Mas de Cadenet ligt in een adembenemend landschap aan de voet van de berg Sainte Victoire, vlakbij Aix-en-Provence. Dit landschap was een onuitputtelijke inspiratiebron voor de meester van het impressionisme, Paul Cézanne. We zouden dus kunnen zeggen dat het domein "pictureperfect" is als een schilderij!

De wijnstok is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het land, zoals blijkt uit de fragmenten van amforen uit de Romeinse tijd die op het landgoed zijn gevonden.
Maar de geschiedenis van de Mas de Cadenet begint in 1813 wanneer de familie Negrel het landgoed verwerft. De Mas de Cadenet is emblematisch voor de Provence. Het is een lange "Love Story" tussen een familie en haar land. Vandaag runt Guy Negrel het domein met de hulp van zijn kinderen Maud en Matthieu Negrel.

De wijngaard ligt op een plateau op het zuiden, 250 meter boven de zeespiegel. Vijf hectare ligt in de appellation Côtes de Provence en veertig hectare in de subappellation Côtes de Provence van Sainte Victoire.
Mas de Cadenet produceert 60% rosé wijnen, 30% rode wijnen en 10% witte wijnen. De druivenrassen die in de wijngaard groeien zijn Rolle, Syrah, Grenache, Cinsault en Cabernet-Sauvignon. De opbrengst van de wijnstokken wordt van nature laag gehouden en zorgt voor wijnen van hoge kwaliteit (gemiddeld 45hl/ha).

Beoordeling, critici en selectieve distributie hebben Mas de Cadenet tot een van de meest prestigieuze wijnen van de Provence gemaakt.

Weetje:
De naam Mas betekent Landgoed in het Provençaals (het lokale dialect), en Cadenet komt van Cade, een struik uit de jeneverbesfamilie.