Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Finca Mas Rodo

Finca Mas Rodó - Penedès - Spanje

Finca Mas Rodó strekt zich uit langs verschillende valleien en hellingen van het bergachtige gebied van Penedès (Noord Spanje) met een hoogte van meer dan 500 meter. Het heeft een zandige, kalkrijke en stenige bodem. die samen met de dag- tot nachttemperatuurwisselingen zorgen voor uiterst verfijnde,elegante wijnen.

Het wijnhuis bevindt zich in het midden van de wijngaarden. Zowel het wijnhuis als de wijngaarden zijn ontworpen voor een lage opbrengst om meer rijkdom en expressie in de wijnen te creëren.
De karakteristieken van de wijngaarden laten toe om witte variëteiten aan te planten zoals Parellada, Montonega, Macabeo, Muscat en Riesling..
Druiven worden handmatig geoogst, verzameld in boxen en geladen op kleine aanhangwagens, die een zeer korte reistijd nodig hebben om te worden afgeleverd bij het wijnhuis. De geselecteerde druiven van de hoogste kwaliteit en in de beste omstandigheden bereiken het wijnhuis waar ze de tweede selectie ondergaan.

Ecologische, agrarische en oenologische zorg overheerst in het project om het product met maximale zorg en gevoel uit te werken om je zintuigen te behagen.