Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Famiglia De Cerchio

Vier generaties! 

Vandaag is het wijndomein in handen van Federico De Cerchio, nu de vierde generatie van deze wijnbouwersfamilie. Hij zet zich vol overgave in voor de wijnbouw en de wijnproductie en heeft de wijngaarden van de familie uitgebreid en wijngaarden in nieuwe regio's aangelegd. Federico zet de missie van zijn grootvader voort en versterkt deze, gedreven door passie.

Torre Zambra - Abruzzen - Italië

Torre Zambra ligt op het eerste perceel dat vanaf 1910 door de familie gecultiveerd werd. De familie koos Villamagna als plaats om wijnstokken te verbouwen in Abruzzo vanwege zijn kenmerken die uniek zijn voor regio. De heuvels hebben een zeldzaam microklimaat, waardoor ze tot de top behoren. De nabijheid van de zee en de bergen zorgt voor snelle dag-nacht en seizoensgebonden temperatuurschommelingen die het geheim zijn van de echt geurige witte wijnen en de complexe, zeer goed te bewaren rode wijnen.

Idi di Marzo

"De okerkleuren van het herfstlandschap weggeblazen door de oostenwind. De bittere koude van de winter krijgt de overhand over de natuur, kwetsbaar en hulpeloos, ontdaan van haar schoonheid maar niet van haar charme. Korte en sombere dagen lijken op een soort opgebrande liefde, verzakte liefde. De komst van het licht en  de lente schenkt nieuwe vreugde. Het liefdesvuur brandt weer met nieuwe passie."

In 1910 beschreef overgrootvader Vincenzo met deze woorden het prachtige landschap van de Abruzzen dat hij aantrof op de plaats waar hij besloten had zijn eerste wijngaarden aan te leggen, in Villamagna, in de provincie Chieti. Voor het eerst zag hij de natuur van dichtbij, die in de winter was gestorven en in de mooiste tijd van het jaar, op de Ides van maart, weer tot leven werd gewekt. De dagen waarop de lente de plaats inneemt van de winter en de lucht gevuld is met de intense aroma's van bloesem, van liefde, van geluk. In 2010, honderd jaar na de Ides van maart, heeft de familie De Cerchio dit landgoed opgericht om de datum te vieren waarop de familie wijnstokken begon te verbouwen en overgrootvader Vincenzo verliefd werd op wijn en op het leven zelf.