Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Erwin Sabathi

Het is niet voldoende om wijngaarden te hebben met een prachtige bodemgesteldheid.

Een even belangrijk onderdeel is de manier waarop we telen, want terroir is gebaseerd op het klimaat, de bodem en de mensen die de grond bewerken.

Geologie, bodem en klimaat resulteren in een unieke mix van micro-organismen.
De verschillende herkomsten worden duidelijk onderscheiden door de microbiële stammen. Uit studies is gebleken dat aan de hand van micro-organismen in druivensap de herkomst van de druiven kan worden achterhaald - dit resulteert in de voor de streek typische aroma's, stijlen en wijngaardpotenties. ONZE FILOSOFIE De mens oefent veel invloed uit door de manier waarop hij het land bewerkt.
Wij vertrouwen op natuurlijk bodembeheer en ondersteuning van de gezondheid van de planten en werken 100% biologisch. Ook de gisting gebeurt zonder uitzondering met onze eigen wijngaardgisten om het terroir rechtstreeks te transporteren. Dit verklaart ook waarom wij geen zuivere gisten gebruiken.

Als men het natuurlijke wijnbereidingsproces begeleidt, als men zo weinig mogelijk invloed heeft op de natuurlijke processen, dan bevat deze wijn de grootst mogelijke traceerbare oorsprong.
En dat is precies waar onze filosofie op is gebaseerd: onze wijnen zijn een uitdrukking van ons terroir.