Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Domaine Gilles Noblet

Domaine Gilles Noblet

Vijf generaties sinds 1927

Domaine Gilles Noblet, gelegen in het hart van het Bourgondische dorp Fuissé, is een familiaal wijnbouwersbedrijf sinds 1927, gespecialiseerd in de productie van Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché en Mâcon-Fuissé.

Het Domaine beslaat nu 12 hectare, wat Mylène Noblet Durand, de manager van het Domaine, in staat stelt de Chardonnay en de klei-kalksteen bodem volledig te exploiteren.

"Onze liefde voor wijn en wijnstokken is van generatie op generatie doorgegeven".
Het was helemaal aan het begin van de vorige eeuw dat de eerste lijnen van het Domaine in de Bourgogne werden uitgezet, naar het voorbeeld van de overgrootvader van de familie: Joseph Noblet. In 1927 nam Joanny Noblet, zoon van Joseph, het stokje van zijn vader over. In 1936 kwam Jean, de grootvader van moederskant, naar het dorp Fuissé om de wijnstokken te bewerken op het landgoed van Benoit Morel. In 1953 nam André Noblet de leiding over van het wijndomein van de familie, dat toen 4 hectare besloeg. In 1977 nam de vierde generatie het domein over, onder leiding van Gilles Noblet, die nu 7 hectare Pouilly-Fuissé wijngaarden bezit. Samen met zijn vrouw Yvette begonnen zij in 1979 hun oogst in flessen op de markt te brengen, alvorens te verhuizen naar de huidige locatie van het domein, in de plaats genaamd "En Collonge", na de bouw van een nieuwe kelder. In de daaropvolgende jaren breidden Yvette en Gilles hun wijngaarden verder uit door de percelen van Henriette, Maurice en Armand Noblet in de appellations Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché en Mâcon-Fuissé over te nemen. Sinds 2017 is het nu de vijfde generatie die de teugels van het domein overneemt naar het voorbeeld van de dochter van Yvette en Gilles Noblet: Mylène. In nauwe samenwerking met haar vader, brengt Mylène een frisse wind naar het domein om het beste uit de know-how van dit familiedomein te halen. Sinds vele jaren hebben de wijnen van het Domaine Gilles Noblet aan faam gewonnen dankzij een werk van kwaliteit en respect voor het milieu.