Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Domaine de la Potardière

De geschiedenis van Domaine de la Potardière wordt al 5 generaties lang geschreven op de hellingen van de Butte de la Roche in de gemeente Loroux-Bottereau, in het hart van de wijngaarden van Nantes.

Als onafhankelijk wijnbouwer en gepassioneerd producent verdedigt de familie Couillaud haar knowhow en onafhankelijkheid in Frankrijk en sinds enkele jaren ook op de internationale scène, tegen de achtergrond van het adembenemende uitzicht op Nantes en de moerassen van Goulaine, een Natura 2000 geklasseerd gebied.

Het is op deze natuurlijk glooiende grond dat de wijnstokken van Domaine de la Potardière worden gekoesterd om karaktervolle, frisse en fruitige wijnen te produceren, elk met zijn eigen kleur, druivensoort en appellation.

Alle productiefasen van onze wijnen, van het planten van de wijnstok tot het bottelen en rijpen van de wijnen, vinden plaats op het domein, op de helling, want de Butte de la Roche is met 47 meter het hoogste punt van de wijngaard in Nantes.

Wist je dat? De wijngaarden van Nantes beslaan meer dan 11.500 hectare en zijn daarmee een van de grootste monocultuurwijnen voor witte wijn ter wereld.