Clos de los Siete is een embleem van wereldklasse, een erkend internationaal succes. Het is een meeslepend menselijk verhaal van passie voor een stuk land in Argentinië ...
Een ongekende uitdaging en een uniek, nieuw concept: 850 hectare wijnstokken aan de voet van het Andesgebergte, in de Uco-vallei bij Mendoza. Gerund door 4 wijnmakerijen gepassioneerde Bordeaux-families. 1 enkele wijn genaamd “Clos de los Siete”, gemanaged door Michel Rolland, de bedenker van het project.
Michel Rolland ging in 1988 voor het eerst naar Argentinië. Hij werd meteen verliefd op het land, de sfeer, de mensen, het prachtige landschap en de cultuur, evenals het fantastische wijnbouwpotentieel. Tijdens zijn frequente terugreizen raakte Michel Rolland er al snel van overtuigd dat alle omstandigheden in Argentinië goed waren om een zeer goede wijn te verbouwen. Na een tijdje rond te hebben gezocht, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Mendoza, de laatste stad voordat hij de majestueuze Andes bereikte, vonden hij en Jean Michel Arcaute, een wijnboer uit Pomerol in de regio Bordeaux, een ideaal stuk grond op een hoogte van 1.100 meter. Er waren meer dan 800 prachtige hectares op unieke wijze blootgesteld met bodems bestaande uit kiezelstenen, klei en zand waarin schaarse halfwoestijnvegetatie groeide met hier en daar enorme rotsblokken die daar sinds de prehistorie hebben gelegen. Het verhaal van de Clos stond op het punt te beginnen ...