Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Champagne AR Lenoble

AR Lenoble - Champagne - Frankrijk

Beide eigenaren, Anne en Antoine Malassagne zijn de achterkleinkinderen van Armand-Raphaël Graser die AR Lenoble in 1920 oprichtte. Al bijna een eeuw lang is AR Lenoble 100% familiebedrijf en 100% onafhankelijk gebleven.

In 1993 begonnen zus en broer Anne en Antoine het huis te veranderen dat ze van hun vader hadden geërfd en in iets meer dan 25 jaar hebben ze AR Lenoble stilletjes en vol vertrouwen getransformeerd in een van de juwelen van de Champagne-regio.

AR Lenoble heeft zijn volledige onafhankelijkheid sinds de oprichting ervan, bijna 100 jaar geleden, in 1920 altijd gehandhaafd. Er is nooit een investeerder of aandeelhouder bij het bedrijf betrokken geweest, waardoor een hoge mate van stabiliteit in de strategie van het huis is gewaarborgd.

Champagne AR Lenoble gelooft heel sterk in de bevoorrechte kwaliteit van hun eigen wijngaarden gelegen op drie toplocaties in de Champagne: het Grand Cru-dorp Chouilly, het eerste dorp aan de Côte des Blancs (10 hectare chardonnay); het Premier Cru-dorp Bisseuil, gelegen tussen Mareuil-sur-Ay en Tours-sur-Marne (6 ha pinot noir) en de thuishaven van de rijke en gestructureerde Pinot Noir; het dorp Damery, gelegen ten oosten van Cumières (2 ha meunier).

Ploegen wordt routinematig uitgeoefend in onze wijngaarden om ervoor te zorgen dat onze planten in staat zijn om het maximale voedsel uit de bodem te halen.

De wijnstokken hebben aanzienlijk lagere opbrengsten bij AR Lenoble, die vandaag veel lager zijn dan het gemiddelde in Champagne, dit resulteert in schitterende Champage. Tijdens de oogst, tonen onze druiven zowel kwaliteit als rijpheid.

We controleren de datum waarop we in elk van onze wijngaarden beginnen te plukken om consequent ideale rijpheid binnen te halen.