Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Bodega Solterra

Bodega Solterra - Ribera Del Duero - Spanje

De wijnen van Compañía Vinícola Solterra, wiens voorzitter Avila Lidio Nieto Jiménez is, hebben wederom grote successen behaald op de 18e Internationale Bacchus Wine Competition 2020 in Madrid. Passie en toewijding gedeeld door Lidio Nieto en hun wijnmaker Julio Frutos, bereikten samen dat een referentie van hun wijnen, de Solterroir 2012, een van de beste wijnen ter wereld is geworden, met de onderscheiding Gran Bacchus de Oro.
Een andere referentie, Alto de los Zorros 10 maanden 2017, werd ook erkend met een Golden Bacchus, een wijn met een eigen persoonlijkheid, evenwichtig en indringend.
1578 wijnen van over de hele wereld hebben deelgenomen aan deze prestigieuze wedstrijd om te worden geanalyseerd door deskundige proevers, in blinde proeverij. De Spanish Union of Tasters (UEC), onder voorzitterschap van Fernando Gurucharri, slaagde erin om Masters of Wine - de hoogste onderscheiding in de sector - samen te brengen om een ​​panel van 80 proevers te leiden, waaronder de meest invloedrijke opinieleiders ter wereld. Masters of Wine, Masters Sommelier, sommeliers van enkele van de beste restaurants ter wereld, gespecialiseerde critici, verantwoordelijk voor de aankoop van grote winkels en importeurs waren verantwoordelijk voor de scores van  de wijnen gedurende blinde proeverijen.
Het afgelopen jaar heeft Compañía Vinícola Solterra geweldige prijzen gewonnen zoals de Zarcillo de Oro met de wijn AZ Autor 2012 en twee gouden medailles in de Brusselse Wereldwedstrijd voor de AZ Crianza 2014 en AZ Autor 2014.
Momenteel wordt Lidio Nieto ondergedompeld in een ander opwindend project, in dit geval in de provincie Ávila, in Cebreros, waar hij een nieuwe wijnmakerij bouwt die in korte tijd kan worden voltooid.