Logo Wijnen Vanassche
vorige Terug naar overzicht Volgende

Bodega Otazu

Bodega Otazu - Navarra - Spanje

Bodega Otazu is het meest noordelijk gelegen wijndomein in Spanje die rode wijn produceert. Het dorp en de wijngaarden van Bodega Otazu, gelegen op slechts 8 kilometer van Pamplona en 390 meter boven de zeespiegel, worden omringd door de Sierra del Perdón en Sarbil, en de rivier Arga, die de natuurlijke grens van het landgoed vormt. Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen van zijn bodem en zijn microklimaat, zijn de wijnen van Bodega Otazu complex en zeer verschillend van die geproduceerd in de rest van de regio.

Single Wine Estate : Top 14 van Spanje!

Sinds 2009, is Bodega Otazu één van de 14 wijnhuizen in Spanje met het certificaat "Vino de Pago", het hoogste niveau dat een wijngaard kan behalen in Spanje. Daardoor kan Bodega Otazu wijnen maken onder hun  eigen benaming "Denominación de Origen Protegida Pago de Otazu".

Vinos de Pago

De geografische en kwaliteitserkenning "Vinos de pago" is ontstaan om unieke projecten te ondersteunen ,die voortkomen uit een nauwe band tussen wijngaarden en wijnmaker, die wijnen van uitstekende kwaliteit  produceren. In dit verband zijn wijnen gemaakt onder "Pago" gekoppeld aan een uniek wijndomein en wijngaarden die dit embleem niet alleen bekomen voor de uitzonderlijke kwaliteit van zijn microklimaat of de specifieke kenmerken van zijn bodem waardoor het anders is dan andere wijnhuizen in de omgeving, maar ook voor het feit dat het wijnhuis zijn eigen druiven gebruikt, die wijnen met persoonlijkheid en een aanhoudende kwaliteit in de tijd leidt.